God isolering giver økonomisk gevinst

Der er mange valg, du skal træffe, når du bygger nyt. Isolering er endnu en ting, som du bør forholde dig til, da god isolering af dit nybyggeri kan give både økonomisk og miljømæssig gevinst på den lange bane. Bliv klogere på isolering, og hvad der rører sig på området.

En håndværker lægger isolering under taget, der sikrer god økonomisk gevinst på sigt.

Du har måske allerede nu oplevet, at budgettet for dit nybyggeri overstiger det forventede. Du er fristet til at spare, men faktisk er isolering et af de områder, hvor du ikke bør skrue ned for budgettet. Et velisoleret hus sikrer dig nemlig en lavere varmeregning samt et bedre indeklima.

Ét af de steder du bør være opmærksom på husets isolering, er ved husets klimaskærm. Klimaskærmen er alt det, der skiller det ydre fra det indre af huset – eksempelvis tag, ydervægge, vinduer og hoveddør. Hvis klimaskærmen på din bolig ikke er velisoleret, så vil varmen og pengene sive ud. Det er derfor vigtigt, at husets klimaskærm er velisoleret.

Læs også artiklen: Brændeovne reducerer varmeregningen

Isoleringsmaterialer – hvad skal jeg vælge?

Når husets skal isoleres er der mange forskellige materialer, der kan bruges til at holde på varmen. Det er ofte fordelagtigt at bruge lette materialer, så materialet fungerer som en slags mur for luften udefra. Nogle af de mest anvendte og almindelige materialevalg inden for isolering er celleglas og mineraluld.  

Mineraluld er en fællesbetegnelse for glas- og stenuld, mens celleglas er produceret af genbrugsglas og kul. Materialerne har mange af de samme fordele, hvor de eksempelvis har samme isoleringsevne og tilhører samme brandklasse A1 (ubrændbart). Celleglas er til forskel fra mineraluld dyrere, men har til gengæld også en længere levetid.

Læs også artiklen: Ventilation er nøglen til et sundt indeklima

Oversigt: Se Danmarks bedste byggefirmaer her

Håndværker placerer isolering i en bolig

Alternative isoleringsmaterialer

Træ, halm, papir, perlite og hør kan også fungere som isolering til dit byggeri. Disse materialer går under betegnelsen alternativ isolering, hvilket betyder isoleringsmateriale produceret af andet end stenuld, glasuld og polystyren.

Fordelene ved at isolere med alternative materialer er, at de i mange tilfælde resulterer i bedre indeklima end de traditionelle isoleringsmaterialer. Desuden er papirisolering også attraktivt, fordi det holder skadedyr som mus, rotter og mår væk.

Ulemperne derimod er, at de alternative isoleringsmaterialer ikke er ligeså brandsikre eller afvisende over for fugt som de traditionelle materialer – dog med undtagelse af perlite. Typisk vil de alternative materialer også koste mere end de traditionelle.

Du kan med fordel kontakte en professionel rådgiver. Han kan give dig råd om, hvilke isoleringsmaterialer der vil være fordelagtige i dit byggeri, alt efter hvilke behov og ønsker du har. I de fleste tilfælde vil din entreprenør kunne hjælpe dig videre.

Læs også om byg nyt hus

Læs de mest populære artikler i vores e-magasin

Bestil på print

249,00 kr. (ekskl. levering)

Min side

Durian Media og Kommunikation
Dalgas Avenue 40
8000 Aarhus C

Få et overblik over de bedste byggefirmaer

Klik her