Dokumentation

Som med alle aftaler eller tilbud handler det om at få alt på skrift så du har den rette dokumentation. Også i forbindelse med dit nybyggeri.

Det er vigtigt at få en skriftlig dokumentation

Nogle gange kan du få et tilbud, der næsten er for godt til at være sandt. Og det er det også nogle gange, for pludselig kommer der en masse ekstraudgifter i forhold til det oprindelige tilbud, du havde fået. Derfor er det vigtigt, at du sørger for at få din dokumentation i orden. Uanset om det gælder aftaler med arkitekttegning, typehusfirma, entreprenør eller badeværelsesleverandør og havearkitekt. Du kan altid gardere dig med en advokat eller byggerådgiver til at gennemlæse aftalerne og tilbuddene.

Specifikationer

Hver gang du modtager et tilbud, så sørg for at få aftalen bekræftet en ekstra gang og få tilføjet så mange specifikationer og detaljer som muligt, så du ikke bliver overrasket af en ekstraregning i sidste ende.

Oversigt: Se Danmarks bedste byggefirmaer her

Entrepriseret

Her handler det om aftalen med dig og entreprenøren. Først og fremmest skal du få klarlagt, om der er tale om en totalentreprise, hovedentreprise eller fagentreprise.

Læs også artiklen: Entrepriseformer: Hvad er forskellen?

Sørg for at få alt i aftalen korrekt juridisk formuleret. Det er en god idé at rådføre dig med en advokat eller anden specialist.

Fast pris

Få en fast pris. Det vil sige, at du har dit på det rene og at håndværkerne ikke efterfølgende kan komme med ekstraregninger. Medmindre du selvfølgelig får lavet noget, der rækker ud over jeres aftale. Det, der ofte kan gå galt i en aftale med håndværkere, er, at materialeprisen kan stige undervejs i byggeriet.

Hvis ikke det står sort på hvidt, at der er tale om en fast pris, kan håndværkerne helt lovligt kræve ekstraregninger for materialeprisstigninger.

Læs også artiklen: Et godt tilbud

Hvad skal et tilbud indeholde

De mest basale ting skal være opfyldt i tilbuddet, før det er gældende. Og husk altid at få en ordrebekræftelse bagefter, hvis du tager imod tilbuddet. Her er en tjekliste, der som minimum skal være med:

  • Dato
  • At der står tilbud – og ikke overslag, og evt. fast pris
  • At det er dig, der har bestilt opgaven
  • Hvilken konkret opgave der er tale om
  • Beskrivelser, tegninger, materialepriser osv.
  • Skal der anvendes stillads, er der affald, der skal bortskaffes osv.
  • Tidsplan – hvor lang tid tager arbejdet
  • I kan evt. lave en aftale om dagsbøder til håndværkeren, hvis han overskrider tidsplanen
  • Hvor lang tid gælder tilbuddet?
  • Alle detaljer på virksomheden der giver tilbuddet.

Læs også om byg nyt hus

Hvad synes du om denne artikel?

Læs de mest populære artikler i vores e-magasin

Bestil på print

249,00 kr. (ekskl. levering)

Min side

Durian Media og Kommunikation
Dalgas Avenue 40
8000 Aarhus C

Få et overblik over de bedste byggefirmaer

Klik her