Farver på dit badeværelse

Der er mange veje at gå, når du skal indrette dit nye badeværelse. Én ting er størrelse og inventar, men en helt anden er hvilke farver du vælger til dit badeværelse og den stemning de giver.

Blå farver på badeværelse der skaber liv.

Farver var I midten af 1900-tallet meget normalt på et badeværelse og gerne farvede fliser, men siden 80’erne blev det mere populært at holde badeværelset enkelt og farveløst. Nu er farverne dog vendt tilbage – mere eller mindre markante. Vi har set nærmere på, hvilke farver der er oppe i tiden lige nu, og hvad de kan gøre for dit badeværelse.

Få mere viden om husdesign

Oversigt: Se Danmarks bedste byggefirmaer her

Farver der hitter lige nu

Organiske farver

Træ, beton og andre rå organiske materialer er populære på badeværelset, og også marmor finder vej igen. Her handler det både om det naturlige, men også det rustikke udtryk. Det er især velværebadeværelset, der gør brug af de organiske materialer. Og det er ikke kun elementer som skabe eller vægge i et badeværelse der gør brug af de organiske farver, men også badekarret i træ er populært. Det er især de lysere træsorter, der er populære.

De organiske materialer i især træ passer godt til den nordiske indretning. Men samtidig også til velværebadeværelset.

organiske farver på et badeværelse

Geometriske former

Fliser, der ikke er lagt i et klassisk firkantet mønster, eller fliser med geometriske mønstre, ses på flere og flere badeværelser.

Det grafiske look skal helst kombineres med enkle elementer og få accessories, så det ikke bliver alt for forvirrende for rummet som helhed.

Grå nuancer

Den næsten dunkle stemning med mørke grålige nuancer er især populære på badeværelset og er med til at skabe en intim privatsfære, der fungerer særligt godt til velværerummet.

Du skal være forberedt på, at rummet vil føles mørkere og mere stemningsfyldt, men de grå nuancer ser flotte ud med aqua-accessories til at lyse lidt op. Samtidig giver grå en følelse af luksus.

Aqua

De lyse klare blå farver har altid været et hit på et badeværelse og er perfekte til at skabe en levende og frisk stemning på badeværelset. Husk at holde det til enkle elementer, da et helt aqua-farvet badeværelse kan være lidt for meget.

Sort/hvid

Kombinationen af sort/hvid holder stadig. Vælg om du vil gå all in på de sort/hvide nuancer, eller om du vil knække den med toner af grå. Pas på ikke at supplere med andre kontrastfarver som for eksempel postkasserød eller knaldgul, da det hurtigt kan komme til at få et for hårdt og måske endda billigt udtryk sammen med sort og hvid.

Metal

Armaturer er ikke længere i klassisk stål. Der ses nu også metaller som guld, kobber og lignende. Faktisk er alle metalfarver velkomne.

 
Læs også artiklen: Sæt farve på køkkenet

 

Læs gratis den komplette gennemgang af de nyeste trends indenfor materialevalg 2023

Bestil på print

125,00 kr. (ekskl. levering)

Min side

Durian Media og Kommunikation
Dalgas Avenue 40
8000 Aarhus C

Få et overblik over de bedste byggefirmaer

Klik her