Hvilken årstid skal du bygge nyt sommerhus på?

Alt afhængig af det enkelte byggeprojekt, er det forskelligt, hvilken årstid du skal bygge nyt sommerhus på. Selvom det logisk set er bedst at bygge nyt sommerhus om foråret og sommeren, hvor vejret oftest er bedre, er det ikke sikkert, det altid er den bedste løsning. Det er nemlig også en mulighed at starte et byggeprojekt på andre tidspunkter på året. Vi vejleder dig i fordele og ulemper ved at bygge nyt på de fire årstider.

Blade i forskellige farver der symboliserer årstider og hvilken årstid du skal bygge nyt sommerhus på

Husk at medregne ventetid

Det kan tage lang tid, fra du har købt byggegrunden, til at du får lov til at starte med at bygge dit nye sommerhus. Der er nemlig meget, der skal godkendes, som eksempelvis tegninger af byggeriet. Det kan sagtens tage op til 4 måneder, før alt bliver godkendt, og du kan gå i gang. Som regel kan du roligt beregne, at der vil gå 1 år, fra du køber grunden, til dit nye sommerhus er bygget færdigt. Det er selvfølgelig nogle faktorer, du skal være opmærksom på, når du tager valget om, på hvilken årstid du skal bygge nyt sommerhus på. Det kan dog være svært at vide præcist, hvor lang tid de forskellige godkendelser tager. Derfor er det heller ikke nemt at afgøre, på hvilken årstid du skal bygge nyt sommerhus. Det kan være en god idé at få en arkitekt med ind over planlægningsfasen, som kan hjælpe dig med at vurdere, hvornår det er bedst at starte.

Sørg for at planlægge, før du går i gang

Arkitekten kan også hjælpe dig med at beregne på budgettet, skaffe tilbud på håndværkere og kontrollere byggeriet, når det er i gang. Du vil selvfølgelig skulle betale nogle ekstra penge, som du måske ikke havde medregnet, men det kan spare dig meget tid og besvær i byggeprocessen. Typisk vil pengene også være givet rigtig godt ud, da du undgår fejl, som ellers kunne have kostet dig dyrt.

Udover en arkitekt, kan det også være en fordel at få en uvildig byggerådgiver med i processen. Byggerådgiveren kan se din kontrakt grundigt igennem og sikre, at du ikke bliver snydt undervejs.

Oversigt: Se Danmarks bedste byggefirmaer her

Årstid du skal bygge nyt sommerhus på

Vejrforholdene i Danmark er meget omskiftelige, og derfor kan du ikke forvente, at der udelukkende er sol og tørvejr, hvis du bygger om sommeren. Du har sikkert selv oplevet, at den danske sommer kan være fuld af regn og blæst, så man næsten skulle tro det var efterår. Dog er der stadig større sandsynlighed for, at du får det mest optimale byggevejr, hvis du vælger at bygge nyt sommerhus om foråret eller sommeren. Uanset hvilken årstid du skal bygge nyt sommerhus på, er det altid en god idé at tage sig nogle forbehold. Det er eksempelvis ikke optimalt at male, hvis det styrtregner.

Læs mere om byg sommerhus

På hvilken årstid er det billigst at bygge nyt sommerhus?

Det er ikke helt ligegyldigt, hvilken årstid du skal bygge, hvis du tænker på, hvad det koster at bygge nyt sommerhus. Der kan nemlig være penge at spare, hvis du vælger at bygge nyt sommerhus om vinteren. På denne årstid er det ikke sikkert, at håndværkerne har lige så meget at se til. Derfor kan du opleve, at du kan finde nogle gode tilbud på håndværkerarbejde. Vælger du at bygge nyt sommerhus i vinterhalvåret, skal du dog vide, at det kan betyde, at du skal bruge penge på eksempelvis at overdække byggeriet. Således kan det blive en lige så dyr affære, som hvis du havde betalt fuld pris for håndværkerne. Et godt råd er dog, at du aldrig skal haste igennem et byggeprojekt. For at du skal ende ud med det bedste resultat, tager det den tid, det nu engang tager. Der kan også opstå komplikationer undervejs i byggeriet, som kan medføre, at projektet kommer til at tage endnu længere tid, end du først havde beregnet. 

Læs også artiklen: 15 gode råd til at bygge nyt sommerhus

 

  

Læs de mest populære artikler i vores e-magasin

Bestil på print

249,00 kr. (ekskl. levering)

Jens Vang, arkitekt og partner i arkitektfirmaet Gandrup, Krabbe, Vang

Min side

Durian Media og Kommunikation
Dalgas Avenue 40
8000 Aarhus C

Få et overblik over de bedste byggefirmaer

Klik her