Badeværelse – type, stil og behov

Badeværelser er ikke, hvad de tidligere har været. Når du skal vælge nyt badeværelse til dit hjem, skal du derfor tænke på, hvilket behov du har, hvilken type badeværelse I ønsker, hvor mange og ikke mindst jeres personlige stil.

Stort lyst badeværelse med mørke klinker og mørkt træ

Badeværelset er både et velværerum og et praktisk rum. Men et badeværelse er samtidig også husets dyreste rum at lave om per kvadratmeter, så fra starten skal du tænke langsigtet eller i løsninger, der let kan udskiftes separat.

Hvor mange og hvor stort?

Hvor mange er I i familien? Skal der være et fuldt fungerende badeværelse til forældreafdelingen og et af samme type og størrelse til børnene? Og ønsker I et ekstra gæstetoilet, som kun er til gæster? Hav også i tankerne, hvordan jeres familie bruger badeværelset. Skal der være flere i rummet på én gang? Så er det nok praktisk med mere end én håndvask og godt med plads ved spejlet. Skal bruserummet være stort, eller skal der endda være mulighed for at bade flere på én gang? Tænk også i hvilke opbevaringsmuligheder rummet skal have – skal der være skabe med håndklæder, skal hver person i hjemmet have sit eget skab og så videre. Det handler også om, hvor mange kvadratmetre af jeres nye hus, I vil bruge til et badeværelse.

Oversigt: Se Danmarks bedste byggefirmaer her

Moodboard

Da badeværelsets udtryk i princippet kan gå i mange retninger, er det en god idé at lave et moodboard. Hvilke farver kan du lide, hvilke materialer? Hvilken stemning kan du godt lide – skal det være nordisk, romersk eller mere asiatisk? Romantisk, traditionelt eller 1930’er-stil? Hyggeligt eller klinisk? Og hvilke materialer og farver har du valgt til resten af huset? Det gør det meget nemmere, når du skal snakke med badeværelsesarkitekten, hvis du har et moodboard med.

Læs også artiklen: Badeværelsestrends anno 2017

Velværerummet

De senere år er det blevet mere og mere populært at gøre badeværelset til et velværerum for selvforkælelse og ro. Tænk på, hvordan I vil bruge rummet. Vil I høre musik derude, skal der være badekar eller måske endda spabad, hvor stor skal brusekabinen være og hvordan med brusefunktionen? Vil I have toilet med sædevarme eller bidet-funktion? Et velværebadeværelse kalder også på en særlig stemning, og mange vælger derfor ofte organiske materialer – tænk i det hele taget i et rum, hvor I kan lukke hverdagen lidt ude og et rum, hvor I har lyst til at opholde jer. Husk at velværerummet ofte kræver lidt mere plads end et normalt badeværelse.

Vælg velværebadeværelset hvis: Du har god tid til dig selv, hvis du ofte har brug for selvforkælelse, hvis du går op i personlig pleje og kroppen generelt, og/eller hvis du har mange produkter.

en badevaerelse fyldt med velvaer

Minimalistisk, klinisk, funktionelt

Hører du til dem, der ønsker at et badeværelse primært skal være funktionelt, så kan du vælge en mere klinisk og enkel stil. Her er skjulte greb, hvide fliser og få elementer hovedessensen, men samtidig kan du sagtens have et toilet med flere funktioner eller en brusekabine med rainshower. Det væsentlige er blot, at badeværelset ikke rummer overflødige elementer. Med tiden kan du altid supplere med farver eller en plante, hvis du vil lidt væk fra det kliniske. Store fliser er også med til at give et mere rent og enkelt look, og det behøver ikke nødvendigvis være hvidt for at være enkelt. Tænk også i så få accessories som muligt, at alt kan gemmes væk, og at det der er fremme har en funktion.

Vælg det enkle badeværelse hvis: Stilen i hjemmet generelt er enkel, hvis funktion kommer før design, eller hvis din designtanke generelt er tidløs og enkel. Vælg også det enkle, hvis du planlægger et lille badeværelse eller blot holder af, at badeværelset er et klinisk sted, hvor du går på toilettet, bader og bøster tænder.

Få mere viden om husdesign

hvidt og klinisk badeværelse

 

Hvad synes du om denne artikel?

Gode råd og leverandøranbefalinger

Durian Media og Kommunikation
Dalgas Avenue 40
8000 Aarhus C

Få et overblik over de bedste byggefirmaer

Klik her