Badeværelseselementer

Et af de vigtigste ting på badeværelset er elementerne. Det er her, du får opbevaringsplads til alt fra håndklæder til tandbørsten, parfumen, og hvad du ellers har brug for. Det stiller store krav til valget af badeværelseselementer, da de skal passe ind til dine personlige behov.

Det er meget forskelligt, hvad man vil opbevare på badeværelset, samt hvor meget plads der er brug for. Desuden er det et spørgsmål om smag og behag.

Behov

Du skal overveje hvilket behov du har til dine badeværelseselementer: Hvor meget plads skal du bruge? Hvad vil du opbevare på badeværelset? Har du brug for to håndvaske, eller har du mere brug for at udnytte pladsen til flere højskabe? Dermed skal du tænke over dine behov og tænke over, om badeværelset er til børnene, forældrene eller gæstetoilet?

Oversigt: Se Danmarks bedste byggefirmaer her

Stil

Det er klart, at du skal tænke i hvilken type badeværelse, du har valgt. Går du efter den minimalistiske stil, så vælg gerne grebsløse badeværelseselementer. Du kan også vælge at lade møblerne larme lidt mere enten farve- eller stilmæssigt for at skabe en kontrast til rummet, men generelt er badeværelsesmøblerne enkle og med lukkede flader, så du kan gemme alt væk. Dyrker du især velværetrenden, er det rart med så få forstyrrelser, som muligt, men du har til gengæld brug for flere produkter, så skabspladsen skal være der.

Læs også artiklen: Badeværelse – type, stil og behov 

Udnyt pladsen

Har du valgt et relativt lille badeværelse, kan du med rette udnytte pladsen under og over vasken til under- og overskabe, eller du kan vælge et skjult skab bag dit spejl. Du kan også vælge at skabe luft ved slet ikke at have opbevaring på badeværelset til andet end lige netop tandbørsten.

badeværelseselementer i træ og minimalistisk udtryk

Tilpassede møbler

Flere og flere producenter tilbyder at ”skræddersy” dine møbler, så de passer til lige præcis dit badeværelse. Det kan være en lidt dyrere løsning end at vælge standardiserede badeværelseselementer, men det er en prioriteringssag og kan være en både unik og meget praktisk løsning, som giver flere muligheder. På den måde kan du også nemmere vælge bordplade, vask og møbel for sig og få dem tilpasset hinanden.

Skab sammenhæng i hjemmet

Det kan give en fin sammenhæng i hele hjemmet, hvis du bruger samme elementer på badeværelset, som i køkkenet og til for eksempel garderobeskabe. Flere og flere producenter laver elementer til både badeværelser og køkkener, og senest har møbelproducenten Montana designet et badeværelsesmøbel, så du endda også kan få sammenhæng mellem reolsystemerne og dit badeværelse.

Få mere viden om husdesign

Hvad synes du om denne artikel?

Gode råd og leverandøranbefalinger

Min side

Durian Media og Kommunikation
Dalgas Avenue 40
8000 Aarhus C

Få et overblik over de bedste byggefirmaer

Klik her