Reglement for tilbygninger i sommerhuse

Der er en smule forskel på de regler, der gælder for tilbygninger i sommerhuse og i helårshuse. Det er vigtigt, at du har styr på det gældende reglement for tilbygninger i sommerhuse, før du går i gang med at bygge til. Vi guider dig i denne artikel.

Et sort sommerhus med have, hvor det var vigtige at kende til det gældende reglement for tilbygninger i sommerhuse.

Reglerne for tilbygninger i sommerhuse er knap så strenge, som ved helårshuse. Vi har samlet et overblik over de regler, du skal huske, når det gælder tilbygninger i sommerhuse.

Byggetilladelse

Ligesom ved et helårshus, skal du også ansøge om byggetilladelse, når du bygger til i sommerhuset. Det er altid nødvendigt at indhente en byggetilladelse, når man udvider boligarealet.

Du ansøger om byggetilladelse hos den pågældende kommune. Ansøgningen skal indeholde tegninger, planer og beskrivelse over din tilbygning. Det er en fordel, at du har styr på alle detaljer om din tilbygning, inden du ansøger om byggetilladelse. Hvis du skal ændre i ansøgningen senere, kan du forvente længere ventetid på at få svar tilbage.

Oversigt: Se Danmarks bedste byggefirmaer her

Bebyggelsesprocenten betyder, at sommerhusets areal maksimalt må være 15 procent af de samlede grundarealer.

Bebyggelsesprocenten

Du må ikke overskride den bebyggelsesprocent, der er for dit sommerhus, når du bygger til. Bebyggelsesprocenten for sommerhus ligger som regel på maksimalt 15 procent. Det kan dog variere fra lokalplan og andre byplansvedtægter. Derfor er det en god idé, at du tjekker disse planer, inden du planlægger din tilbygning.

Etager og højder

Når det kommer til etager, adskiller sommerhuse sig fra helårshuse. Ofte må sommerhuse ikke bygges i flere etager. Det betyder, at du som regel ikke må bygge en overetage på dit sommerhus. Igen bør du tjekke de gældende planer for dit område for at være sikker. Du kan også prøve at ansøge om dispensation, når du søger om byggetilladelse hos kommunen.

Derudover er der regler om, at dit sommerhus maksimalt må være fem meter højt. Ydervæggene må maksimalt være tre meter over terrænet.

 

reglerne omkring skel

Afstand til skel

Der er krav til, hvor stor afstanden til skellet skal være. Når du bygger til, skal du være opmærksom på, at der ved sommerhuse skal være minimum fem meter til naboskellet og omkringliggende stier. 

Læs også: Guide til byggeregler for tilbygninger

Læs de mest populære artikler i vores e-magasin

Bestil på print

249,00 kr. (ekskl. levering)

Min side

Durian Media og Kommunikation
Dalgas Avenue 40
8000 Aarhus C

Få et overblik over de bedste byggefirmaer

Klik her