Fremtidens hjem er ikke så langt væk

Det kan være spændende at kigge ind i fremtiden – også når det drejer sig om, hvordan vores hjem skal indrettes i de næste år. I Fredericia ligger et hus, hvor du kan kigge på mange af de teknologier du formentlig selv kommer til at bruge i fremtiden.

fremtidshjem med projekter som tv

Fremtidens Hjem hedder huset, meget passende. Det ligner et parcelhus og ligger i et nybyggerkvarter i Fredericia, tæt på lillebæltsbroen. Men når man besøger huset får man en oplevelse, lidt ud over det man ville opleve i et almindeligt parcelhus.

Fremtiden er lettere end du tror

Man kunne måske godt tro, at Fremtidens Hjem så er et sted hvor det hele bimler og bamler og der er skærme overalt. Men sådan forholder det sig langt fra. Faktisk gør skaberne af huset sig umage for, at det netop ikke er et hus hvor teknologien tager overhånd på bekostning af mennesket. Tværtimod. Der er tænkt over, at alt skal være let at betjene, og i stedet for svær navigation og styring af et utal af enheder, er huset i stedet styret via såkaldte “scener”. Det vil sige, at man som beboer trykker på en enkelt knap i et rum – for eksempel en knap med et “hjemmebio-ikon” i stuen – så ændrer alt sig på én gang; gardinerne ruller for, lyset dæmpes, projektoren tænder – alt sammen altså bare ved et enkelt tryk. Man kan endda selv bestemme hvilke ikoner der pryde kontakterne – firmaet Unik Kontakt har nemlig printet dem med de ikoner, der passer lige præcis til den enkelte scene.

Simpelt men avanceret system

Det lyder som magi, eller i hvert fald som noget de fææreste ville kunne finde ud af at sætte op – men styresystemet er faktisk gratis og kører på en lille-bitte computer i teknikskabet. Sammen med kontakter i hele huset fra Wiser (som også er LK, så de passer i FUGA systemet som de fleste bruger) og lyskilder fra Ledvance, ja så er der virkelig skabt et system der er ekstremt fleksibelt, så det kan tilpasses præcis som du vil have det. Du kan endda sætte en kontakt op i dit bryggers der får din bil til at varme op ude i indkørslen. 

Hjemmebio på en ny måde

Epson og Sonos står for biografoplevelsen i Fremtidens Hjem – både i stuen og på børneværelset er der installeret en projektor. Men i stuen er det en såkaldt “short-throw” projektor der kan stå tæt på væggen og i børneværelset peger en lille projektor billedet op i loftet, så underne kan ligge i sengen og se Gurli Gris i loftet. Den kan vendes mod en væg i et snuptag. Begge projektorer er ekstremt lysstærke, og selv om direkte sollys er en udfordring, så vil man ofte kunne se nyheder i dagtimerne – også uden at rulle for. 

En postkasse der kan lidt ekstra

Udenfor huset er der selvfølgelig placeret opladere (to styk, endda) fra Zapp der er en del af EWII, og en postkasse fra DAO der ikke bare tager imod breve, men også pakker. Og så er den naturligvis koblet sammen med en app, så du kan sende pakker fra den også – og du får besked når der er noget i kassen. Der er andda termometer i den, så du kan tjekke om en eventuelt mad-boks er for varm og skal hentes. En elektrisk grill fra Weber klarer at grille lækre grøntsager og brød på terrassen – også den er via Wbers iGrill system koblet til en app så du kan følge grillningen.

Få mere viden om husdesign

Besøg fremtiden

Fremtidens Hjem åbnede i februar og det er muligt at komme forbi hver søndag eftermiddag imellem 13.00 og 16.00. Du kan også booke en rundvisning for grupper eller virksomheder – læs mere her 

 

Fremtidens Hjem er et samarbejde imellem firmaet HomeWize der laver installationen og eurodan-huse, der har bygget huset. Dertil kommer så en lang række partnere som hver især bidrager med produkter og services, ligesom energikoncernen EWII er hovedsponsor.

Gode råd og leverandøranbefalinger

Min side

Durian Media og Kommunikation
Dalgas Avenue 40
8000 Aarhus C

Få et overblik over de bedste byggefirmaer

Klik her