Hvad er elvarme?

Elvarme opvarmer dit sommerhus gennem strømdrevet radiatorer, der monteres i de forskellige rum. Elopvarmning er en populær løsning i sommerhuse, da det er nemt at installere, opvarmer sommerhuset hurtigt og holder en konstant temperatur i rummene.

Hvad koster elvarme?

Anskaffelsen af en elopvarmningsløsning er væsentligt billigere end andre energiforsyninger. Du vil kunne finde elradiatorer, der koster fra 999 kr. pr. stk. Energiforbruget i et sommerhus med vinterbrug, ligger gennemsnitligt på 2.500 kWh om året. Den gennemsnitlige pris for strøm er 2,27 kr. Derfor vil den samlede pris for elopvarmning koste gennemsnitligt 5.700 kr. om året.

En hånd skruer på en radiator, hvorfra elvarme strømmer ud.

Kombiner elopvarmning OG brændeovn

Ofte suppleres den elopvarmning med brændeovne. For at udnytte varmen fra brændeovnen optimalt, skal du være opmærksom på, at størrelsen på brændeovnen matcher sommerhusets størrelse.

Vidste du at ...

vi har lavet en oversigt over byggefirmaer? 
Klik her og få et overblik.

Værd at vide

Der kan være kroner og øre at spare, hvis du registrerer dig i BBR. Overstiger det årlige elforbrug 4.000 kWh reduceres elvarmeafgiften. Du skal være opmærksom på, at det er dit eget ansvar at indberette dit elforbrug til BBR.

Se også: Solceller: er det en god investering?

Fordele ved elvarme

  • Billig anskaffelsespris
  • Nemt at montere
  • Minimal vedligeholdelse
  • Kan kombineres med miljøvenlige brændeovne

Ulemper ved elvarme

  • Dyrt i forbrug
  • Mindre effektivt end andre energiforsyninger

 

 

Læs de mest populære artikler i vores årbog Læs årbogen gratis her

Bestil på print 249,00 kr. (ekskl. levering)