De mest populære renoveringer

Når det kommer til renoveringsprojekter og ombygninger, er der nogle slags, der er mere populære end andre.

Renovering af badeværelse, som er et af de mest populære renoveringer

Der har i senere år været en stigende tendens til, at disse dele af boligen har været de mest populære projekter:

  • Facaden: Renovering og Ombygning såsom i form af større vinduespartier eller nye havedøre.
  • Køkken: Her skabes der et køkken-alrum eller et større køkken ved at slå flere rum sammen og få opholdsplads i køkkenet.
  • Stue: Der åbnes op mellem køkken og opholdsstue.
  • Badeværelse og gæstetoilet: To mindre badeværelser lægges sammen og skaber et nyt og stort af slagsen.
  • Børneværelser: Små rum bliver lagt sammen til et større børneværelse – eller et stort værelse deles op i to mindre.
  • Pistolgang eller vindfang: Disse nedlægges til fordel for flere kvadratmeter i andre rum.
  • Bryggers: Dette nedlægges og inddrages til eksempelvis et badeværelse. 

Oversigt: Se Danmarks bedste byggefirmaer her

Renovering af facaden

Ofte omhandler en facaderenovering, at der er behov for at efterisolere, og derfor foretages der en ændring af facaden. Der kan også være tale om en mørk facade, der lysnes, eller vinduer, der tages ud og erstattes med døre.

Ved ændring af husets facade er det nødvendigt at søge efter muligheder og arkitektoniske begrænsninger på én og samme tid. Dette er også årsagen til, at et parcelhus aldrig kan blive til en palævilla, men derimod kan moderniseres og opdateres i sit udtryk. Det er typisk langt nemmere at arbejde med at skabe et mere moderne udtryk end at føre sin bolig tilbage til eksempelvis stilen for en palævilla.

Renovering af køkkenet

Køkkenrenovering er særdeles populært, og her vælger de fleste at gøre dette for at skabe et større og multifunktionelt rum. Derfor vil man typisk lægge væggen ned mellem køkken og spisestue eller stue og på den måde skabe et køkken-alrum. Her skal du sørge for at overveje, hvor stor en åbning du ønsker. Skal det være en fuld åbning, skal der opsættes en skydedør, eller skal der være en halvmur?

Der er både fordele og ulemper ved alle valg. Ved at vælge et åbent rum er der rig mulighed for at lege med indretning, men på samme tid kan du ikke lukke af for støj og mados i køkkenet. En anden løsning kan være at opsætte skydedøre og på den måde selv vælge, hvornår der skal være åbnet fuldt op ud til køkkenet.

Renovering af stuen

Vil du gerne renovere stuen, er det ofte et rum, der kræver en særlig opmærksomhed som boligens centrale rum. Forbedringer af rummets kvaliteter vil ofte være det, der giver det bedste resultat for boligens helhed. Dette kan du gøre ved eksempelvis at få et bedre lysindfald med havedøre eller ovenlysvinduer.

Renovering af toilet og badeværelse

I dag skal boligens badeværelser kunne tjene nogle helt andre formål end tidligere. Vi vil have mere plads og flere funktioner, og derfor vælger mange boligejere at renovere badeværelset. Dette gælder typisk i parcelhuse, hvor man gerne vil bygge gæstetoilettet om til et større badeværelse til børnene.

I dag vælger mange at bygge deres badeværelser om, så der er plads til flere personer på samme tid.

I ældre boliger er der ofte kun ét toilet eller badeværelse, hvor der ofte bliver bygget endnu et. Derudover er der mange, der gerne vil forny badeværelser fra 70’erne eller 80’erne på baggrund af både funktion og æstetik.

Når du skal vælge materialer og farver til dit nye badeværelse, bør du altid vælge nogle mere neutrale fliser og klinker. Moden skifter hele tiden, og derfor vil du undgå et umoderne om 15-20 år, hvis du vælger nogle løsninger, hvor der er mulighed for et tidsløst badeværelse eller en nemmere renovering i fremtiden.

Renovering af børneværelser

Vi vil gerne give vores børn nogle store værelser i dag, og derfor er mange udfordret i ældre boliger, hvor værelserne tenderede til at være små. Derfor lægges mange værelser sammen, hvilket ikke kræver det store, så længe der ikke er tale om en bærende væg.

Har du ikke mulighed for at lægge to værelser sammen, kan du overveje muligheden for at gøre følgende:

  • Udnytte tagarealet til en hems og på den måde skabe flere kvadratmeter på værelset
  • Indrette et areal til legeværelse for alle børnene og give dem mindre værelser til at sove i.

  

 

Hvad synes du om denne artikel?

Læs de mest populære artikler i vores e-magasin

Bestil på print

249,00 kr. (ekskl. levering)

Durian Media og Kommunikation
Dalgas Avenue 40
8000 Aarhus C

Få et overblik over de bedste byggefirmaer

Klik her