Postnummeret påvirker, hvad du får for pengene

Én ting er at finde et attraktivt område at skabe nye rammer i – noget andet er så at finde postnummeret, hvor grundpriserne samtidig er til at betale for.

Et eksempel på en by med træer, huse og vand, hvor postnummeret kan påvirke prisen på nybyggeri.

Området alene har en stor påvirkning af hus- og grundpriser. Vi giver dig her et overblik over prisforskellen på landsplan. Det samme hus, kaldet Danmarkshuset, er placeret forskellige steder i landet, og derfor kan du finde frem til den prisforskel, der alene skyldes beliggenheden. Godt nok viser grafikken priserne på et færdigt hus og ikke en udstykket grund, men grafikken kan stadig give dig en pejling om forskellige kvadratmeterpriser og realistiske byggeområder. Og ikke mindst kan du se, om du kan spare penge, hvis du er villig til at skifte et ciffer i postnummeret ud.

Oversigt: Se Danmarks bedste byggefirmaer her

Området har stor betydning

Sammenligner man huspriserne i de byer, vi har valgt ud, er forskellene tydelige. Fra det dyreste område vi har med, Frederiksberg, hvor huset ville koste 6.609.000 kr. og ned til det billigste område, Rønne, er der knap seks millioner kroner i forskel. De fleste af vores udvalgte postnumre ligger mere midt imellem de to poler, og den gennemsnitlige huspris i de 21 postnumre er på lidt over to millioner kroner. Det er derfor umuligt at komme uden om områdets store påvirkning på boligprisen. 

Læs også artiklen: Når du vælger område 

Overblik over huspriser

Har vi ikke lige de byer med, som du overvejer at slå dig ned i, kan du selv søge videre på prisforskellene både imellem interessante regioner, kommuner og postnumre. EDC, som står bag beregningerne af priser på Danmarkshuset, har fastsat priserne ud fra salgsstatistikker og mæglervurderinger. 

Læs også artiklen: Hvad koster det at bygge nyt hus

Kort over Danmark og hvordan postnummeret påvirker prisen på at bygge nyt

Tip: Vær på udkig

Samtidig med at du bruger databasen, er det også en rigtig god idé at undersøge priserne på andre lignende grunde, der er til salg lige nu i området. De kan give dig en klarere indikation af, om du kan bygge indenfor dit budget, eller om dine penge rækker meget længere i et andet område.

Læs også artiklen: En grund er ikke bare en grund

 

Hvad synes du om denne artikel?

Læs de mest populære artikler i vores e-magasin

Bestil på print

249,00 kr. (ekskl. levering)

Durian Media og Kommunikation
Dalgas Avenue 40
8000 Aarhus C

Få et overblik over de bedste byggefirmaer

Klik her