Området alene har en stor påvirkning af hus- og grundpriser. Vi giver dig her et overblik over prisforskellen på landsplan. Det samme hus, kaldet Danmarkshuset, er placeret forskellige steder i landet, og derfor kan du finde frem til den prisforskel, der alene skyldes beliggenheden. Godt nok viser grafikken priserne på et færdigt hus og ikke en udstykket grund, men grafikken kan stadig give dig en pejling om forskellige kvadratmeterpriser og realistiske byggeområder. Og ikke mindst kan du se, om du kan spare penge, hvis du er villig til at skifte et ciffer i postnummeret ud.

Flere grunde til salg

Sidste år blev der ifølge Boligsiden.dk solgt 67% flere helårsgrunde end gennemsnittet for perioden 2010-2014. Det er godt nyt for dig, der leder efter den perfekte grund, da stigningen hænger sammen med, at der blev udbudt flere helårsgrunde i 2015 end tidligere. Det burde altså give dig en større chance for at finde den helt perfekte placering til dit nye hus. Til gengæld var der færre villaer og rækkehuse til salg i samme periode, og det er med til at forklare det voksende antal nybyggere.

Området har stor betydning

Sammenligner man huspriserne i de byer, vi har valgt ud, er forskellene tydelige. Fra det dyreste område vi har med, Frederiksberg, hvor huset ville koste 6.609.000 kr. og ned til det billigste område, Rønne, er der knap seks millioner kroner i forskel. De fleste af vores udvalgte postnumre ligger mere midt imellem de to poler, og den gennemsnitlige huspris i de 21 postnumre er på lidt over to millioner kroner. Det er derfor umuligt at komme uden om områdets store påvirkning på boligprisen. 

Læs også artiklen: Når du vælger område

 

Læs de mest populære artikler i vores årbog Læs årbogen gratis her

Bestil på print 249,00 kr. (ekskl. levering)

Overblik over huspriser

Har vi ikke lige de byer med, som du overvejer at slå dig ned i, kan du selv søge videre på prisforskellene både imellem interessante regioner, kommuner og postnumre. EDC, som står bag beregningerne af priser på Danmarkshuset, har fastsat priserne ud fra salgsstatistikker og mæglervurderinger. 

Kort over Danmark og hvordan postnummeret påvirker prisen på at bygge nyt

Tip: Vær på udkig

Samtidig med at du bruger databasen, er det også en rigtig god idé at undersøge priserne på andre lignende grunde, der er til salg lige nu i området. De kan give dig en klarere indikation af, om du kan bygge indenfor dit budget, eller om dine penge rækker meget længere i et andet område.

Læs også artiklen: En grund er ikke bare en grund