[rank_math_breadcrumb]

Byg et sommerhus som er selvfinansierende

Drømmer du om, at bygge et sommerhus som er selvfinansierende? Så kan denne drøm blive en realitet. Få svaret i denne artikel.

Et fint selvfinanserende sommerhus

 Hvis du har en drøm om, at dit sommerhus en dag skal blive selvfinansierende, skal du være opmærksom på følgende: 

  • Byg dit sommerhus med mange sovepladser
  • Giv plads til wellness i sommerhuset – eventuelt et spa
  • Placér sommerhuset i det rigtige område

Disse tre faktorer er naturligvis bekostelige, men ikke desto mindre ses der i mange tilfælde, at omkostningerne hurtigt bliver dækket ind af indtægten fra udlejning af sommerhuset.

Indretning 

Når du bygger et sommerhus, som har til hensigt at blive lejet ud, er det vigtigt, at der er plads til mange overnattende gæster. Derudover skal sommerhusets indretning gerne være indbydende og relativt vedligeholdelsesfrit, så huset dermed er attraktivt for både familier og virksomheder.

Sidstnævnte er efterhånden gået hen og blevet en af de nye tendenser på markedet. Mange virksomheder vælger nemlig i stigende grad at bruge sommerhuse til konferencer og workshops.

Ved at indrette soveværelserne korrekt i det nye sommerhus, burde du sagtens kunne få plads til op til 20 gæster i et forholdsvist normalt sommerhus – uden at sommerhus behøver at være enormt stort.

Samtidig er det vigtigt, at sommerhuset indeholder et såkaldt ’aktivitetsrum’. Det kunne blandt andet være et rum med bordfodbold, digitalt udstyr og skærme. Fyld gerne rummet med brætspil, spillekonsoller og stor tv-skærm som kan bruges både af virksomheder og familier. Aktivitetsrummet kan have afgørende betydning for, om de enkelte lejere kommer igen.

Derudover skal du være opmærksom på materialevalget. Mange forskellige brugere af en ejendom slider langt hårdere og hurtigere, og derfor er det rette materialevalg afgørende. Snak eventuelt med en professionel som kan råde og vejlede i forhold til slidstærke og vedligeholdelsesfrie materialer.

Det kan også tillige være en fordel, at købe interiør som kan tåle lidt af hvert. Dermed undgår du at skulle have den store pengepung op af lommen hver gang noget nyt, skal fornyes. 

et sommerhus som er selvfinansierende

Læs også: Sådan bruger vi vores sommerhus i dag 

Byg selv dit sommerhus hvis det skal være en rentabelt

Du skal som udgangspunkt selv bygge dit selvfinansierende sommerhus, hvis det skal være rentabelt.

Ganske enkelt fordi at et eksisterende hus med potentiale til udlejning har indtægten med i prisen. Finansieringen af sommerhuse kan nu belånes til 75 procent af husets værdi via realkredit og ikke de tidligere 60 procent. Resten skal du låne via de dyrere banklån, hvis du ikke selv har pengene.

Hvis du skal låne pengene i banken, giver sommerhuset ingen begrænsninger i forhold til selve valget af lånetype. Her kan du både vælge med eller uden afdrag samt fleksibel eller fast rente. Dog anbefales det, at man vælger et 30-årigt fastforrentet lån eftersom den nuværende rente giver god anledning til at vælge dette.

Derudover har det afgørende betydning for husets rentabilitet, at familien ikke selv benytter sommerhuset i sommerperioden, da huset her kan blive lejet ud til en fornuftig pris. Indtægten for en uge ligger i denne periode på næsten 20.000 kroner før skat. 

Selv om de danske regler for udlejning af et sommerhus er restriktive, kan du ubegrænset leje ud fra 1. april til 30. september. I vinterhalvåret gælder andre komplicerede regler, hvilket betyder, at der i denne periode er gode muligheder for at privat benytte huset. 

Læs også: Sommerhus byg

Oversigt: Se Danmarks bedste byggefirmaer her

Husk de øvrige udgifter

Udover udgifterne til lånet er der også øvrige udgifter, som er vigtige at huske på. Her kan blandt andet nævnes vedligeholdelse af dit selvfinansierende sommerhus. For et nybygget sommerhus bør der afsættes omkring 10.000 kroner de første par år på vedligeholdelse. De 10.000 kroner afsættes blandt andet til maling, træbeskyttelse, udskiftning af havemøbler, elektronik og meget mere.

Derudover skal du betale ejendomsskat. Ejendomsskatterne inklusive grundskylden er meget afhængige af det område, som du bygger huset i. Eksempelvis betaler man omkring 20.000 kroner i ejendomsværdiskat og grundskyld ved et nyopført sommerhus på Djursland. Vær derfor opmærksom på, hvad ejendomsskatten er i dit område, så du dermed kan budgettere det i dit budget.

Sidst men ikke mindst er der forsikring. Forsikringen er på niveau med et almindeligt helårshus, dog skal forsikringen påhvile udlejningsbureauerne.

Lav forhandlinger med dit udlejningsbureau  

Hvis du går med drømmen om et selvfinansierende sommerhus er det en god idé, at lave forhandlinger med dit udlejningsbureau. De forskellige udlejningsbureauers satser varierer meget fra sted til sted – men ofte ligger de på omkring 20-25 procent af omsætningen.

I forlængelse med procentsatsen kommer, hvor mange uger huset bliver lejet ud. Blot en enkelt mistet uge kan betyde, at den lavere procentsats var dårligere givet ud.

 

  

Hvad synes du om denne artikel?

Læs de mest populære artikler i vores e-magasin

Bestil på print

249,00 kr. (ekskl. levering)

Skanlux

Durian Media og Kommunikation
Dalgas Avenue 40
8000 Aarhus C

Få et overblik over de bedste byggefirmaer

Klik her