På hvilken årstid skal du bygge en tilbygning?
Vi kender det nok alle sammen. Når først man har besluttet sig for at bygge til, kan man næsten ikke vente med at komme i gang. Det kan dog betale sig at tage stilling til, på hvilken årstid du skal bygge en tilbygning. Der er nemlig nogle tidspunkter på året, der er mere optimale at bygge til på end andre. Så snart foråret begynder, er det højsæson for byggeprojekter, men er det egentlig det bedste tidspunkt at starte på? Det guider vi dig til på Dit Nybyggeri.
På hvilken årstid skal du bygge en tilbygning for at holde tidsplanen?
Det er meget populært at bygge en tilbygning i forårsmånederne. Vejrforholdende er gode til at bygge, da det ofte er tørvejr. Den store efterspørgsel efter professionelle håndværkere kan dog få prisen til at stige. Udover at priserne er skubbet en tand op, er virksomhederne også presset på arbejdskraft. Det kan betyde, at dit byggeprojekt i nogle tilfælde kan trække ud.
Som hovedregel giver det god mening at starte med at bygge en tilbygning i foråret. En tilbygning er normalt ikke et lige så stort projekt som at bygge et helt hus, så du skulle gerne kunne være færdig, inden vinterhalvåret indtræffer. Alligevel kan du aldrig vide dig sikker på, at det holder tørt, selvom kalenderen viser forår. I Danmark har vi et omskifteligt vejr, så du kan sagtens være uheldig, at foråret byder på regn og blæst.
Oversigt: Se Danmarks bedste byggefirmaer her
Tilbygning om sommeren
Om sommeren fungerer det også godt at bygge, da der som regel er høj sol og ingen regn. Det afhænger dog af størrelsen på din tilbygning, om du skal starte med at bygge en tilbygning om sommeren. Hvis det er et længere projekt, du har sat dig for, er det ikke sikkert, at du kan nå at blive færdig, før der kommer regn, slud og frostvejr. Det er aldrig en god idé at skynde sig igennem et byggeri, da det ofte giver bagslag ved, at der sker fejl.
Det er heller ikke altid optimalt at starte med at bygge til om sommeren, hvis det er meget varmt og tørt. Det kan give nogle udfordringer undervejs i byggeriet, hvis der er alt for høje temperaturer.
Hvad hvis jeg gerne vil bygge en tilbygning om vinteren?
Der kan være mange forskellige grunde til, at du hellere vil bygge til i vintermånederne. Det er faktisk heller ikke nødvendigvis en dårlig idé. Du kan være heldig at spare penge, da håndværkerne ikke har helt lige så travlt om vinteren, som de har om sommeren. Når der er mindre efterspørgsel, betyder det nemlig, at priserne falder. Det eneste problem, du kan risikere at støde på, er, hvis det bliver nødvendigt at skulle overdække tilbygningen på grund af vejret. Det kan ende med at koste lige så mange penge, som hvis du havde betalt fuld pris for arbejdskraften.
Godkendelser skal på plads først
[d_box heading=”Regn med at det tager omkring 1 år efter du har købt byggegrunden, før tilbygningen står færdig. ” align=”right”]
På hvilken årstid skal du bygge en tilbygning, og hvordan laver du en plan, når du ved det? Når du planlægger, hvornår du skal starte med at bygge til, skal du tage nogle forbehold. Du kan nemlig ikke gå i gang med at bygge med det samme, du har købt grunden. Først skal der en masse godkendelser på plads. Derfor kan det hurtigt vare mellem 2 og 4 måneder, før du får lov til at begynde på byggeriet.
For at få den mest effektive byggeproces er det en god idé at få hjælp fra forskellige fagpersoner. En byggerådgiver kan give dig den vejledning, du behøver, så der ikke opstår for mange problemer før, under og efter byggeriet. Derudover er det en fordel at få en arkitekt til at hjælpe i planlægningsfasen med tegninger i forhold til æstetik og byggeteknik, så alt er på plads, når først selve byggeriet går i gang.
Så på hvilken årstid skal du bygge en tilbygning? Det kommer helt an på dit byggeprojekt. Du er nødt til selv at opveje de fordele og ulemper, der er ved de forskellige tider på året.
Læs også artiklen: Hvad skal du huske, før du bygger en tilbygning?
Hvad synes du om denne artikel?
Læs de mest populære artikler i vores e-magasin
249,00 kr. (ekskl. levering)
Jens Vang, arkitekt og partner i arkitektfirmaet Gandrup, Krabbe, Vang