Byggeprojekt og tidsplan
Før du påbegynder dit byggeprojekt, bør du have en klar plan for, hvor lang tid de forskellige faser må tage. En god forberedelse giver de bedste forudsætninger for en tryg byggeproces, og dermed en bedre byggeoplevelse.
Selve forberedelsen er en meget vigtig del af byggeprojektet. Udarbejd en tidsplan, der indeholder alle byggeriets konstruktionsmæssige faser, og lav den i samarbejde med byggefirmaet, så I har en klar forventningsafstemning, hvilke arbejdsopgaver, der skal udføres og hvornår. På denne måde kan du følge byggeriet via din tidsplan, og være opmærksom hvis planlægningen pludselig skrider. Hvis du ønsker at læse mere detaljeret om, hvad en god tidsplan bør indeholde, kan du læse mere ved at klikke her.
Oversigt: Se Danmarks bedste byggefirmaer her
Få styr på idéer
I står sikkert med en lang række idéer og ønsker til jeres nye bolig, der ikke alle kan realiseres på én gang indenfor den godkendte budgetramme. I kan med fordel prioritere jeres ønsker, så I nemmere kan til- og fravælge undervejs. Overvej at tage et møde med en rådgiver eller en arkitekt, som kan hjælpe dig med at sætte ord og billeder på dine drømme. En ekspert vil også kunne hjælpe dig med at være realistisk i forhold til dit budget.
Arkitekten kan hjælpe dig med at tegne skitser til forskellige muligheder for dit nybyggeri, så I bliver helt afklaret på, hvad der vigtigst.
Læs også artiklen: Forbered boligkøbet
Sammenlign dine tilbud
Når du har tænkt tingene grundigt igennem og fået udarbejdet de nødvendige tegninger, er det tid til, at du indhenter forskellige tilbud fra byggefirmaerne. Vil du på udkig efter et typehus, har byggefirmaerne en række typehus-modeller, som du kan tage med hjem og tage udgangspunkt i og sammenligne prisniveauerne andre byggefirmaer. Et typehus kan typisk ændres på en række områder, så du kan skabe et mere individuel løsning, der passer til dine behov.
Når du har valgt det bedste tilbud, skal du sikre dig en underskrevet kontrakt med byggefirmaet. Det er vigtigt, at du får styr på alle forhold i kontrakten, så du står stærkest muligt under byggeforløbet. Får du f.eks. erstatning, hvis byggeriet forsinkes? Hvad sker der, hvis der er fejl i huset, når det står færdigt? Stil dig selv de spørgsmål og sørg for, at kontrakten tager hånd om det. Overvej her, om du vil rådføre dig med en byggeekspert indenfor området eller en boligadvokat med ekspertise i byggeprojekter.
Læs også om byg nyt hus
Vær med i udførelsen
Selvom du ikke selv skal bygge huset, så er det en god idé at være tæt på projektet. Det er dog altid fornuftigt at koordinere dine besøg med byggefirmaet eller byggelederen, så du hverken spilder din egen tid eller håndværkernes. En byggeproces er kompliceret, så der kan nemt være perioder, hvor det ser ud til, at projektet står stille, men hvor der ligger gode håndværksfaglige grunde bag – f.eks. ved støbning eller tørring.
Prioriter altid at sætte tid af til gennemgang af eventuelle fejl i byggeriet. Det gælder både løbende i processen, og naturligvis især når byggeriet er færdigt. Hvis du ønsker at læse mere uddybende om de forskellige faser i et byggeprojekt, kan du klikke her.
Læs også artiklen: Hold snor i byggeriet med byggemøder
Hvad synes du om denne artikel?
Læs de mest populære artikler i vores e-magasin
249,00 kr. (ekskl. levering)